Warme brie op stokbrood met slamix*
Meer info over Slamix
Was en droog de sla en scheur de bladeren kleiner. Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop een dressing van 3 eetlepels olie, azijn, 3 eetlepels honing, mosterd, zout en peper. Bedruppel de sneetjes stokbrood aan beide kanten met de overgebleven olie en bak ze goudbruin in een droge koekenpan, leg er dan de brie op, doe het deksel op de koekenpan en laat even smelten. Meng de tijm door de honing en verdeel dit mengsel over de brie-broodjes. Meng de sla met de dressing en verdeel over 4 bordjes. Strooi er de spekreepjes over en leg de briebroodjes erbij.

Ingrediënten

slamix
100 gr spekreepjes
8 sneden stokbrood
5 el olijfolie
300 gr brie in dunne plakken
1 el azijn
3 el honing
1 tl mosterd
zout en peper
1 tl honing
2 tl tijmblaadjes
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?