Watermeloengranita met gember en limoen

Meer info over Gember | Watermeloen

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

1 watermeloen
100 gr kristalsuiker
60 ml limoensap (van 2 tot 3 limoenen)
rasp van 1 limoen
1,5 tl geraspte verse gember

Een ijskoud dessert met de textuur van sneeuw, dat gemakkelijk zonder ijsmachine gemaakt kan worden. De combinatie van watermeloen met gember en limoen maakt het tot een spannend en ultiem zomers nagerecht, of zelfs tussengerecht.

Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in stukken. Verwijder eventuele zwarte pitjes. Doe de stukken tezamen met het limoensap in een blender en pureer het tot ‘watermeloenwater.’ Schenk het door een zeef en schenk 125 milliliter van het ‘watermeloenwater’ over in een klein pannetje en voeg de suiker en limoenrasp daaraan toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat het daarna helemaal afkoelen in de koelkast. Voeg de afgekoelde siroop en de geraspte gember toe aan het achtergebleven ‘watermeloenwater,’ meng het goed door elkaar en schenk het mengsel over in een ovenschaal. Plaats deze schaal in de vriezer. Roer nu om de 30 minuten het mengsel vanaf de zijkanten van de schaal los met een vork, zodat je luchtige ijskristallen creëert. Ga hiermee door totdat het helemaal bevroren is, dit zal zo’n 2,5 uur duren.

Serveer de granita met een blaadje munt.

 

Ingrediënten

Nagerecht 6 personen:

1 watermeloen
100 gr kristalsuiker
60 ml limoensap (van 2 tot 3 limoenen)
rasp van 1 limoen
1,5 tl geraspte verse gember

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?