Watermeloensalade met quinoa
Meer info over Watermeloen

Ingrediënten

halve watermeloen
100 gr quinoa
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 dl olijfolie
4 dl groentebouillon
200 gr fêta
1 venkelknol
peper en zout
sap van 1 citroen
1 dl mayonaise gemengd met een mespunt kerriepoeder
beetje tuinkers

Fruit in een kookpan in olijfolie de gesnipperde ui en de geplette knoflook glazig in drie minuten. Voeg de quinoa toe en fruit even mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel ongeveer 10 minuten. De bouillon moet verdampt zijn en de quinoa beetgaar. Doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur en laat nog vijf minuutjes staan. Snijd de venkel in kleine stukjes of in schijfjes (leg eventueel in ijswater voor een extra knapperig effect). Brokkel de fêta fijn en breng op smaak met zout en peper. Snijd de geschilde en van pitten ontdane watermeloen in stukken. Meng alle ingrediënten door elkaar of schik ze mooi gestapeld op een bord. Garneer met de kerriemayonaise en strooi er tuinkers over.

Ingrediënten

halve watermeloen
100 gr quinoa
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 dl olijfolie
4 dl groentebouillon
200 gr fêta
1 venkelknol
peper en zout
sap van 1 citroen
1 dl mayonaise gemengd met een mespunt kerriepoeder
beetje tuinkers

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?