Dit is een recept van abonnee Diane.
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm. Schil de schorseneren en leg direct in water met een scheut azijn om verkleuring te voorkomen. Kook beide in 10-15 minuten gaar.
Hak de knoflook fijn en halveer de champignons. Bak de champignons ca. 2 minuten op hoog vuur in wat olie, voeg de knoflook toe en draai het vuur lager. Bestrooi met 1/3 van de tijmblaadjes, bak gaar en maal er zwarte peper over. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Maak een dressing van de olie, wijnazijn, mosterd, honing, 2/3 van de tijmblaadjes en peper en zout. Meng in een schaal de aardappels, schorseneren, champignons en artisjokharten en schenk de dressing erover. Snijd de hardgekookte eieren in zessen en hussel die samen met de sla voorzichtig door de rest. Serveer met grof boerenbrood en olijfolie.