Aardappelsalade met schorseneren, kastanjechampignons en ei*
Meer info over Aardappel | Schorseneren

 

Dit is een recept van abonnee Diane. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm. Schil de schorseneren en leg direct in water met een scheut azijn om verkleuring te voorkomen. Kook beide in 10-15 minuten gaar. Hak de knoflook fijn en halveer de champignons. Bak de champignons ca. 2 minuten op hoog vuur in wat olie, voeg de knoflook toe en draai het vuur lager. Bestrooi met 1/3 van de tijmblaadjes, bak gaar en maal er zwarte peper over. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Maak een dressing van de olie, wijnazijn, mosterd, honing, 2/3 van de tijmblaadjes en peper en zout. Meng in een schaal de aardappels, schorseneren, champignons en artisjokharten en schenk de dressing erover. Snijd de hardgekookte eieren in zessen en hussel die samen met de sla voorzichtig door de rest. Serveer met grof boerenbrood en olijfolie.

Ingrediënten

800 gr vastkokende aardappelen
1 scheut azijn
500 gr schorseneren
4 eieren, hardgekookt
1 teen knoflook
250 gr kastanjechampignons
1 tl tijmblaadjes
1 blik artisjokharten
6 el extra vierge olijfolie
2 el witte wijnazijn
2 tl grove mosterd
1 tl honing
100-150 gr (gemengde) sla

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?