Wit-of Roodlof met kikkererwten, olijven en sinaasappel

Meer info over Witlof | Sinaasappel

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

3 stronken wit-of roodlof
1 el olijfolie
2 tenen knoflook
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
20 zwarte Taggiasche of Kalamata olijven
1 (bloed)sinaasappel
1 tl honing
10 gr peterselie
zout en peper

Inspiratie voor dit snelle en gemakkelijke recept komt van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ideaal voor wie eens wat anders, lichters wil dan een ovenschotel met kaas (en ham).

Snijd de stronken wit-of roodlof in de lengte in 6 parten. Zorg dat de kern intact blijft, zodat de parten niet uit elkaar vallen. Bestrijk de lof rondom met olijfolie. Als je een grillpan hebt, grill dan de parten op hoog vuur ongeveer 2,5 minuut tot ze rondom mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Als je geen grillpan hebt, roerbak dan de parten in ongeveer 5 minuten beetgaar.  

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet de kikkererwten af. Hak de olijven en peterselie grof. Rasp de schil van de sinaasappel. Roerbak de wit-of roodlof, knoflook, kikkererwten, olijven en peterselie op redelijk hoog vuur. Voeg de sinaasappelrasp toe en knijp een halve sinaasappel erboven uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg de sinaasappelplakjes en honing toe en roerbak een paar minuten tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.  

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

3 stronken wit-of roodlof
1 el olijfolie
2 tenen knoflook
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
20 zwarte Taggiasche of Kalamata olijven
1 (bloed)sinaasappel
1 tl honing
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?