Inspiratie voor dit snelle en gemakkelijke recept komt van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ideaal voor wie eens wat anders, lichters wil dan een ovenschotel met kaas (en ham).
Snijd de stronken wit-of roodlof in de lengte in 6 parten. Zorg dat de kern intact blijft, zodat de parten niet uit elkaar vallen. Bestrijk de lof rondom met olijfolie. Als je een grillpan hebt, grill dan de parten op hoog vuur ongeveer 2,5 minuut tot ze rondom mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Als je geen grillpan hebt, roerbak dan de parten in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet de kikkererwten af. Hak de olijven en peterselie grof. Rasp de schil van de sinaasappel. Roerbak de wit-of roodlof, knoflook, kikkererwten, olijven en peterselie op redelijk hoog vuur. Voeg de sinaasappelrasp toe en knijp een halve sinaasappel erboven uit. Snijd de andere helft in dunne plakjes. Voeg de sinaasappelplakjes en honing toe en roerbak een paar minuten tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.