Witlof ovenschotel met vegetarisch gehakt
Meer info over Witlof

 

Dit is een recept van abonnee Diane.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd de aardappels in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan met water, ongeveer 10 minuten.
Snipper de ui. Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten het gehakt toe en bak het gehakt rul. Voeg daarna de kruiden en de witlof toe en bak dit nog ongeveer 8 minuutjes mee totdat de witlof wat zachter is.
Voeg de crème fraîche toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep hier het gehakt-witlofmengsel overheen. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Strooi er wat geraspte kaas over. Zet de schotel circa 20 minuten in de oven.


Tip: ook lekker is roomkaas met kruiden i.p.v. crème fraîche.

Ingrediënten

3-4 stronkjes witlof
150 gr vegetarisch gehakt
1 ui
3 el crème fraîche
geraspte kaas
450 gr aardappelen
1 tl kerriepoeder
1 tl peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?