Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de witlof schoon, verwijder de bittere kern en halveer de struikjes. Kook de witlof ca. 5 minuten, giet af en laat uitlekken. Omwikkel de witlof met ham en leg de pakketjes in een ovenschaal. Roer de Boursin los met de melk. Verdeel dit mengsel over de witlof. Snijd de tomaten in plakjes en leg op de witlof. Bestrooi de schotel met kaas en bak in het midden van de oven ongeveer 20 minuten.
Witlof ovenschotel*
Meer info over Witlof
Ingrediënten
4 personen:6 struikjes witlof
150 gr schouderham in plakjes
1 beker Boursin cuisine, knoflook & fijne kruiden (245 gr) of andere kruidenkaas
3 el melk
2 tomaten
100 gr gemalen belegen kaas
Ingrediënten
4 personen:
6 struikjes witlof
150 gr schouderham in plakjes
1 beker Boursin cuisine, knoflook & fijne kruiden (245 gr) of andere kruidenkaas
3 el melk
2 tomaten
100 gr gemalen belegen kaas
6 struikjes witlof
150 gr schouderham in plakjes
1 beker Boursin cuisine, knoflook & fijne kruiden (245 gr) of andere kruidenkaas
3 el melk
2 tomaten
100 gr gemalen belegen kaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!