Witlof-posteleinsalade met romige dressing*
Meer info over Winterpostelein
Maak de groenten schoon, snijd de witlof in smalle reepjes en meng er de winterpostelein, de appel, augurkjes en ui door. Haal het eiwit van de dooiers en snijd het wit in kleinere stukjes. Prak de eidooiers fijn met een vork en voeg er de overige dressingingrediënten aan toe. Klop er met de garde een gladde dressing van en giet deze over de salade. Ook erg lekker met blokjes gekookte aardappel erdoor.

Ingrediënten

700 gr witlof
400 gr winterpostelein
1 appel in kleine stukjes
1 uitje heel fijn gesneden
3 a 4 augurken, fijngesneden

Voor de dressing:

4 hardgekookte eieren
5 el mayonaise
6 el volle yoghurt of kwark
2 el citroensap of azijn
2 tl mosterd
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?