Witlofsalade met knolselderij*
Meer info over Knolselderij | Witlof
Halveer de witlof overlangs, snijd het onderste deel eraf en snijd de bittere kern eruit. Selecteer 4-5 mooie blaadjes en leg ze in klokvorm op een bord. Snijd de resterende witlof in lange, dunne reepjes van gelijke grootte. Snijd de knolselderij ook in fijne reepjes en vervolgens de kaas in blokjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de mayonaise, mosterd, room en een scheutje citroensap. Meng de witlofreepjes, knolselderij, rozijnen, walnoten en kaas door de vinaigrette. Proef en breng desgewenst de salade op smaak met meer citroensap, zout en peper. Snijd de halve appel (met schil) in partjes en leg deze in dezelfde richting op de witlofblaadjes. Leg de witlofsalade in het midden van het bord en garneer met een toefje peterselie. De salade kan ook gemaakt worden zonder de knolselderij en met gewone kaas in plaats van schimmelkaas.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

4 stronkjes witlof
200 gr knolselderij, geschild
200 gr blauwschimmelkaas van Val-Dieu (of een andere zachte soort)
2 el mayonaise
2 tl milde mosterd
2 el slagroom
1 citroen uitgeperst
20 rozijnen
12 gepelde walnoten
1 appel
1 takje peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?