Witte asperges met citroenorzo

Meer info over Asperges
Een snelle en gemakkelijke maaltijd, met een groots effect dankzij de klassieke smaakcombinatie van witte asperges, citroen en boter.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500-600 gr witte asperges
200 gr orzo
375 ml groentebouillon
1 el boter
½ citroen
5 gr peterselie
olijfolie
zout en peper
Snijd de peterselie fijn. Schil de asperges en kook ze in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Doe ondertussen de orzo met de bouillon in een kleine pan. Breng op hoog vuur aan de kook, dek de pan af, draai het vuur lager en kook de orzo in 10-12 minuten gaar. Het vocht moet dan opgenomen zijn. Haal van het vuur af en roer de boter, rasp en sap van de citroen en peterselie erdoorheen. Breng op smaak met flink wat zout en versgemalen peper. Dek af en laat nog een paar minuutjes rusten. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de asperges rondom met olijfolie en gril ze een paar minuten per kant tot de asperges mooie strepen hebben. Serveer de citroenorzo met de gegrilde asperges. Serveer naar wens met geschaafde Parmezaanse kaas, feta of geroosterde kip. Wanneer we grote trek hebben, eten we er graag knoflookbrood bij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500-600 gr witte asperges
200 gr orzo
375 ml groentebouillon
1 el boter
½ citroen
5 gr peterselie
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?