Witte asperges met groene saus
De Duitse keuken associëren wij doorgaans vooral met zwaar eten of met Frankfurter worst. Toch is deze frisse groene saus ook een Duitse klassieker en wel uit Frankfurt. Daar worden de asperges geserveerd met deze groene saus, gekookte eieren en gekookte aardappels.
Ingrediënten
Bijgerecht 2 personen:
500 gr witte asperges
50 gr gemengde zachte groene kruiden (denk aan peterselie, bieslook, dragon, dille, basilicum, munt, kervel, zuring, borage)
40 gr crème fraîche
40 gr zure room of Griekse yoghurt
1 tl Dijon mosterd
1 tl citroensap
1 el olijfolie of walnootolie
2 eieren
zout en peper

Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Kook ze in circa 10 minuten beetgaar. Kook ondertussen de eieren zoals je ze het liefst eet (voor ons is dat halfhard, 6 minuten in kokend water). Snijd voor de groene saus de kruiden grof. Doe de kruiden, crème fraîche, zure room, mosterd, citroensap en olie in een mengbeker en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde groene saus. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de saus over 2 borden of een serveerschaal, en schik de asperges en eieren erop.