Witte asperges met vinaigrette*
Meer info over Asperges

Ingrediënten

1 kg asperges
1 el dijonmosterd
4 el rode-wijnazijn
1 tl suiker
1-2 tl zout
1-2 tl gemalen zwarte peper
peterselie of bieslook, fijngehakt
125 ml olijfolie

Snijd 4 centimeter van de onderkant van de asperges af en schil ze van het kopje af naar beneden met een dunschilmesje. Gaar de asperges 15 minuten in ruim kokend water met wat suiker en zout. Voor de vinaigrette: klop de mosterd, azijn, suiker en het zout door elkaar en breng op smaak met de kruiden. Blijf kloppen en voeg de olie druppelsgewijs toe tot er een dik mengsel ontstaat. Leg de asperges op een bord, besprenkel ze met de vinaigrette en serveer warm of koud.

Ingrediënten

1 kg asperges
1 el dijonmosterd
4 el rode-wijnazijn
1 tl suiker
1-2 tl zout
1-2 tl gemalen zwarte peper
peterselie of bieslook, fijngehakt
125 ml olijfolie

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?