Zachte romige bonen met bittere pittigheid van andijvie; heerlijk snel comfort-food.
Snipper de ui en de teentjes knoflook. Was de andijvie en snijd in repen. Scheur de oesterzwammen in repen of snijd de champignons in plakjes. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en ui een paar minuutjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even mee tot ze zachter worden. Voeg de wijn en andijvie toe. Laat het even flink pruttelen tot de andijvie geslonken is en het meeste van de wijn verdampt. Voeg nu de bonen en bouillon toe. Laat het al roerend zo’n 5 minuten koken. Draai het vuur iets lager en voeg de mascarpone en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes pruttelen tot de mascarpone langzaam is “gesmolten”. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas of citroenschil en eet er bijv. knapperig brood bij.