Witte bonensalade met postelein
Meer info over Winterpostelein

Bonensalade is een van de succesnummers binnen onze familie. De ingrediënten hebben we eigenlijk altijd in huis zodat we in no-time de salade op tafel toveren. Vaak voegen we er rucola aan toe, maar met frisse, knapperige postelein is het zeker zo lekker ontdekten we!

Giet de bonen af, spoel ze om en laat goed uitlekken. Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de postelein doormidden of in drieën zodat je minder lange stelen in je salade hebt. Hak de peterselie fijn. Meng de bonen met de ui, knoflook, kappertjes, citroensap, olijfolie en peterselie. Schep de postelein erdoor en breng goed op smaak met zout en peper.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

400 gr cannellinibonen (uit blik)
150 gr postelein
½ rode ui
1 klein teentje knoflook
3 el kappertjes
2 el citroensap of witte wijnazijn
3 el goede olijfolie
2 el peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?