Witte bonensalade met postelein
Bonensalade is een van de succesnummers binnen onze familie. De ingrediënten hebben we eigenlijk altijd in huis zodat we in no-time de salade op tafel toveren. Vaak voegen we er rucola aan toe, maar met frisse, knapperige postelein is het zeker zo lekker ontdekten we!
Ingrediënten
Bijgerecht 4 personen:
400 gr cannellinibonen (uit blik)
150 gr postelein
½ rode ui
1 klein teentje knoflook
3 el kappertjes
2 el citroensap of witte wijnazijn
3 el goede olijfolie
2 el peterselie
zout en peper

Giet de bonen af, spoel ze om en laat goed uitlekken. Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de postelein doormidden of in drieën zodat je minder lange stelen in je salade hebt. Hak de peterselie fijn. Meng de bonen met de ui, knoflook, kappertjes, citroensap, olijfolie en peterselie. Schep de postelein erdoor en breng goed op smaak met zout en peper.