Witte kool rendang
Rendang is een van de gerechten waar je ons altijd voor mag wakker maken! We zijn lang bezig geweest een vegetarische versie te ontwikkelen, die recht doet aan de authentieke smaken van rendang. Uiteindelijk vinden we deze versie met witte kool het meest geslaagd! Een bijkomend voordeel is dat de bereidingstijd een stuk korter is dan bij de traditionele variant met stoofvlees.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:1 witte kool (800-1000 gr)
2 el olie
1 rode ui
8 kleine sjalotten of 4 bananensjalotten
5 tenen knoflook
3-5 gedroogde chilipepers
4 rode pepers
2 cm gember
2 cm galangal (of gember)
1 stengel citroengras
2 cm geelwortel (of 1 tl kurkuma)
1 el gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
5 kaffir-limoenbladeren (toko, diepvries)
400 ml kokosmelk
1 el honing
2 el citroensap
Ingrediënten
1 witte kool (800-1000 gr)
2 el olie
1 rode ui
8 kleine sjalotten of 4 bananensjalotten
5 tenen knoflook
3-5 gedroogde chilipepers
4 rode pepers
2 cm gember
2 cm galangal (of gember)
1 stengel citroengras
2 cm geelwortel (of 1 tl kurkuma)
1 el gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
5 kaffir-limoenbladeren (toko, diepvries)
400 ml kokosmelk
1 el honing
2 el citroensap
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!