Witte koolkoekjes*

Meer info over Witte kool

Ingrediënten

250 gr witte kool
100 gr geraspte kaas
400 gr kruimige aardappels
zout en peper
2 bosuitjes
tarwemeel
1 ei
olie om in te bakken

Snijd de kool in reepjes. Blancheer ze enkele minuten in kokend water. Schil de aardappels en kook ze gaar in water en zout. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de geblancheerde kool, de bosuitjes, het ei en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vorm hiervan 8 ronde platte koekjes en wentel deze even licht door wat tarwemeel. Verwam de olie in een koekenpan en bak hierin de witte koolkoekjes aan beide zijden goudbruin.

Ingrediënten

250 gr witte kool
100 gr geraspte kaas
400 gr kruimige aardappels
zout en peper
2 bosuitjes
tarwemeel
1 ei
olie om in te bakken

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?