Wortel-dadel bonbons
Meer info over Wortelen

Een ideale snack voor als je trekt hebt in iets zoets, maar geen zin hebt in een suikerdip erna.

 

 

Schil de wortel en rasp grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in grove stukken. Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keukenmachine. Mix tot het samenkomt in een plakkerige bal. Hiervoor hoeft het allemaal niet te fijn gemalen te worden; een beetje textuur is wel zo lekker. Rol er met licht vochtige handen ongeveer 16 balletjes van, ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de kokosrasp en bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast. Zo zijn ze zeker 1 week houdbaar.

Ingrediënten

Ongeveer 16 bonbons:

150 gr wortel
100 gr havermout
50 gr walnoten
9 Medjoul dadels
½ tl kaneelpoeder
2 tl ahornsiroop
5 el gedroogde kokosrasp

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?