Wortel-linzensoep

Meer info over Wortelen

Ingrediënten

Soep voor 4 personen:

600 gr wortel
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
2 el olijfolie
een snufje chilivlokken
140 gr rode linzen
1 l groentebouillon
zout en peper

Als het lekker zonnig weer is, hebben zelfs wij niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Dan biedt deze snelle en voedzame soep een uitkomst. We maken hem 's-ochtends klaar en genieten de rest van de dag van de zon. 's Avonds serveren we de soep graag met yoghurt, koriander of peterselie, (Turks) brood en partjes citroen.

Schil de wortel en snijd in stukken. Zet een ruime pan op het vuur. Kneus de komijnzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel. Bak de specerijen en de chilivlokken in de pan tot ze beginnen te poppen. Voeg dan de olijfolie, wortel, linzen en bouillon toe. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat het 20-25 minuten pruttelen tot de wortelen en linzen gaar zijn. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.

 

Ingrediënten

Soep voor 4 personen:

600 gr wortel
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
2 el olijfolie
een snufje chilivlokken
140 gr rode linzen
1 l groentebouillon
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?