Als het lekker zonnig weer is, hebben zelfs wij niet altijd zin om lang in de keuken te staan. Dan biedt deze snelle en voedzame soep een uitkomst. We maken hem ‘s-ochtends klaar en genieten de rest van de dag van de zon. ’s Avonds serveren we de soep graag met yoghurt, koriander of peterselie, (Turks) brood en partjes citroen.
Schil de wortel en snijd in stukken. Zet een ruime pan op het vuur. Kneus de komijnzaadjes en korianderzaadjes in een vijzel. Bak de specerijen en de chilivlokken in de pan tot ze beginnen te poppen. Voeg dan de olijfolie, wortel, linzen en bouillon toe. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat het 20-25 minuten pruttelen tot de wortelen en linzen gaar zijn. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg eventueel wat extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.