Wortel met sinaasappel uit de oven
Meer info over Wortelen

Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de wortelen met een dunschiller. Snijd ze in de lengte doormidden of grotere exemplaren in de lengte in vieren. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schil met de dunschiller 4 repen sinaasappelschil en leg die tussen de wortelen in de ovenschaal. Halveer de sinaasappel en knijp beide helften boven de ovenschaal uit. Leg de takjes tijm ertussen. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze heerlijk ruiken en beetgaar zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

750 gr wortelen
3 el olijfolie
1 sinaasappel
6 takjes verse tijm
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?