Wortel sigara boregi

Meer info over Wortelen
Turks geïnspireerde krokante filodeeghapjes in de vorm van een dikke sigaar, gevuld met een heerlijk wortel-fetamengsel. Wij serveren het graag als lichte avondmaaltijd met een salade en harissa-yoghurtsaus.

Ingrediënten

14 stuks:

600 gr wortel
1 sjalot
225 gr feta
50 gr rozijnen
50 gr pistachenoten
1 tl komijnzaad
1 tl baharat
10 gr munt
7 vellen filodeeg
2 el sesamzaad
olijfolie
zout en peper

Ontdooi het filodeeg. Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de wortel grof. Snipper de sjalot. Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot tot glazig. Voeg de geraspte wortel toe en bak onder af en toe roeren 15 minuten tot de wortel zacht is. Laat afkoelen. Verkruimel de feta. Hak de pistachenoten grof. Maal het komijnzaad grof in een vijzel. Snijd de munt fijn. Meng het wortelmengsel met de feta, pistachenoten, rozijnen, specerijen en munt. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de filovellen in de breedte doormidden. Neem een gehalveerd filovel en leg het in de breedte voor je op een werkvlak. Schep 2 volle eetlepels van het wortelmengsel in een reep onderdaan je deeg – houdt daarbij 1,5 centimeter van de zijkanten en onderkant vrij. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg om de reep heen op tot een dikke sigaar. Leg op een bakplaat en bestrijk rijkelijk met olijfolie. Strooi er wat sesamzaad over. Herhaal dit tot je 14 sigaren hebt gemaakt. Bak ze in zo’n 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig.

 

Ingrediënten

14 stuks:

600 gr wortel
1 sjalot
225 gr feta
50 gr rozijnen
50 gr pistachenoten
1 tl komijnzaad
1 tl baharat
10 gr munt
7 vellen filodeeg
2 el sesamzaad
olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?