Wortel tahin puree met knoflook- kaneelolie
Meer info over Wortelen

Een verwarmend winters gerecht met Oosterse smaak.

Serveer met rijst en een frisse groene salade.

 

Dit is een recept van abonnee Marianne.

Boen de wortelen schoon en kook ze gaar en droog. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan, op een laag vuur, totdat de zaadjes lichtbruin kleuren en lekker geuren. Maal het komijnzaad in een vijzel. Maak de knoflook-kaneelolie. Pel de knoflook, hak fijn en fruit in olijfolie op een zacht vuur. Wanneer de knoflook lichtbruin kleurt, vuur uitzetten en op smaak brengen met kaneel en zout. Pureer de wortelen. Roer de tahin, komijn en geroosterde sesamolie door de wortelpuree. Schil de gember en pers uit boven de puree. Breng de puree verder op smaak met zout. Schep op vier borden rijst met puree. Schenk de knoflook-kaneel-olie over de puree.

Ingrediënten

Gerecht voor 4 personen:

800 gr winterwortelen
2 tl komijnzaad
4 tenen knoflook
een flinke scheut olijfolie
kaneel naar smaak
zeezout naar smaak
3 volle el tahin
een scheutje geroosterde sesamolie
klein stukje gember
zeezout naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?