Wortelburgers*
Meer info over Wortelen
Rooster de gierst en de havervlokken in een pan zonder boter. Blus af met het water, kook het mengsel 10 minuten op matig vuur, en daarna nog 20 minuten op het laagste pitje of op een vlamverdeler. Schil de wortels en rasp ze. Meng de granen, wortels, kwark, kaas, kruiden en knoflook en breng op smaak. Vorm met natte handen 16 burgers van het mengsel. Laat ze 10 minuten rusten. Verhit wat boter in een braadpan en bak de burgers per portie aan beide kanten bruin. Houd ze warm.

Ingrediënten

130 gr gierst
70 gr havervlokken
4,5 dl water
250 gr wortels
100 gr volle kwark
30 gr geraspte kaas
1 bosje peterselie, grof gehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 tl zeezout
versgemalen peper
een flinke snuf chilipoeder
2-3 el boter

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?