Worteldip met zoetzure uien

Meer info over Ui | Granaatappel | Wortelen
Maak deze kleurrijke worteldip als onderdeel van een tafel vol mezze-hapjes en combineer bijvoorbeeld met paprika-walnootdip (zie website), bloemkoolfattoush (zie webite) en de gemarineerde feta en olijven van hierboven. Of serveer als bijgerecht bij een frisse taboulehsalade en platbrood.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen, hapje 4-6 personen:

500 gr wortel
2 rode uien
2 el ahornsiroop
2 el appelciderazijn
2 el granaatappelpitten
3 el olijfolie
1 takje munt
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortel en snijd in stukken. Spreid uit over een ovenplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster 30-40 minuten in de oven tot de wortel goed gaar en zacht is. Pureer in een keukenmachine (of prak met een vork) tot een grove puree. Meng nog 1 eetlepel olijfolie erdoor, of een beetje meer, tot je een smeuïg geheel hebt. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Snijd de uien in halve ringen. Fruit deze rustig tot glazig. Schenk de ahornsiroop en azijn erbij, breng aan de kook en laat even op hoog vuur pruttelen tot het vocht verdampt is en de uien lekker kleverig zijn. Spreid de wortelpuree uit over een schaal. Verdeel de zoetzure uien erover. Garneer met granaatappelpitten en gescheurde blaadjes munt.   Tip: experimenteer met de worteldip. Voeg bijvoorbeeld komijnpoeder, harissa, tahini of sinaasappelsap en rasp toe aan de wortelpuree. En garneer eens met zachte geitenkaas, feta of dukkah.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen, hapje 4-6 personen:

500 gr wortel
2 rode uien
2 el ahornsiroop
2 el appelciderazijn
2 el granaatappelpitten
3 el olijfolie
1 takje munt
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?