Wortelen met maissalsa

Meer info over Suikermais | Wortelen

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr wortel
1 suikermais
7 gr koriander
½ rode peper
60 gr feta
1 limoen
2 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Leg op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ze in de oven in 30-45 minuten gaar. Keer ze halverwege even om .

Verwijder de bladeren en haren van de maiskolf. Zet de kolf net onder water en kook in 10-15 minuten beetgaar. Snijd de korrels van de kolf af. Snijd de koriander en rode peper fijn. Brokkel de feta in kleine stukjes. Meng de mais, koriander, peper en feta losjes door elkaar. Voeg de rasp en het sap van de limoen toe. Meng er 1 eetlepel olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Schik de wortelen op een serveerschaal of op 2 borden en schep de maissalsa erover.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr wortel
1 suikermais
7 gr koriander
½ rode peper
60 gr feta
1 limoen
2 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?