Wortelen met (vega)worstjes van de bakplaat

Meer info over Wortelen

Gemakkelijk te maken gerecht dat niet alleen lekker smaakt maar er ook mooi uitziet.

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg wortelen
500 gram krieltjes
3 el milde olijfolie
2 tl komijnzaad
4 (vega)worstjes
3 bosuitjes
100 gram fêta
1 sinaasappel

Dit is een recept van abonnee Diane.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de wortelen in (schuine) plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje
in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min gaar. Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de fêta. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de salade-ui en fêta. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg wortelen
500 gram krieltjes
3 el milde olijfolie
2 tl komijnzaad
4 (vega)worstjes
3 bosuitjes
100 gram fêta
1 sinaasappel

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?