Wortelhummus*
Meer info over Wortelen

Dit Joodse gerecht spreek je uit als "goemoes" en is lekker op Turks brood of in een broodje Falafel. Hummus kan ook gemaakt worden met andere groenten zoals rode bieten of pompoen.

Maak de wortelen schoon en kook ze 20 minuten, tot ze zacht en gaar zijn. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui tot hij zacht is. Snijd de wortelen in kleine blokjes en doe ze in een keukenmachine samen met de uien, kikkererwten, yoghurt, knoflook, citroensap en bouillon. Maal het tot een glad mengsel en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot een glad mengsel ontstaat.

Ingrediënten

500 gr wortelen
80 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el komijn of sesamzaad
400 gr kikkererwten, uitgelekt
80 ml yoghurt
3 teentjes knoflook, geperst
citroensap van 1 citroen
1,3 dl groentebouillon

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?