Verwarm de oven voor op 220°C. Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het twee keer zo dik en twee keer zo sterk wordt. Leg alle ingrediënten, behalve de wijn en zout en peper, in het midden van het stuk folie. Vouw de zijkanten omhoog en giet de wijn in het pakket. Voeg zout en peper toe. Prop het folie in elkaar zodat het pakket ook van boven dicht is. Doe het pakketje in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 45 minuten tot de wortelen zacht zijn.
Wortelpakketje uit de oven
Meer info over Wortelen
Ingrediënten
500 gr wortelen, in schuine schijven gesneden1 1/2 tl komijnzaad, geplet
1 handvol verse tijmblaadjes
4 klonten boter
1 glas Chardonnay
zout en zwarte peper uit de molen
Ingrediënten
500 gr wortelen, in schuine schijven gesneden
1 1/2 tl komijnzaad, geplet
1 handvol verse tijmblaadjes
4 klonten boter
1 glas Chardonnay
zout en zwarte peper uit de molen
1 1/2 tl komijnzaad, geplet
1 handvol verse tijmblaadjes
4 klonten boter
1 glas Chardonnay
zout en zwarte peper uit de molen
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!