Wortelpeterseliesoep met cantharellen
Meer info over Wortelpeterselie

Schil de wortelpeterselie en snijd in grove stukken. Snijd de sjalot ook in stukken. Verhit de boter in een pan en laat het uitbruisen. Voeg de sjalotten en wortelpeterselie toe. Rasp de citroen erboven en fruit het geheel 2 minuten. Voeg de bouillon of water toe en breng aan de kook. Laat het 10-15 minuten sudderen op laag vuur, tot de wortelpeterselie zacht is. Voeg melk toe en laat nog 5 minuten koken. Giet de inhoud van de pan over in een blender en pureer tot een gladde soep. Of pureer de soep in de pan met een staafmixer. Zet de soep op een laag vuurtje, warm door en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroenrasp of een beetje sap.

Maak dan de cantharellen voorzichtig schoon en scheur grote exemplaren in vieren. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de cantharellen op hoog vuur, 2 minuten zodat ze nog niet helemaal zacht zijn, maar wel warm. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de cantharellen over 4 soepkommen, leg ze als een bergje in het midden van de kom en schenk de soep er voorzichtig omheen. Garneer elke kom met wat gehakte peterselie. 

Ingrediënten

Soep voor 4 personen:

500 gr wortelpeterselie
2 sjalotten of 1 kleine ui
30 gr boter
1 citroen
900 ml groentebouillon of water
300 ml volle melk
1 el olijfolie
200 gr cantharellen of oesterzwammen
2 el gehakte peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?