Fruit de knoflook en de ui in de olie. Voeg de wortelpeterselie toe en roerbak even mee. Voeg de bouillon toe en het laurierblad. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat ongeveer een kwartiertje pruttelen. Haal het laurierblad eruit en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep af met tijm, peper en zout. Serveer met room en verse peterselie.
Wortelpeterseliesoep*
Meer info over Wortelpeterselie
Ingrediënten
350 gr woterpeterselie, geschild en in blokjes2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
scheutje olie
1/2 l bouillon
1 laurierblad
peper en zout
1 tl tijm
verse peterselie
slagroom of crème fraîche
Ingrediënten
350 gr woterpeterselie, geschild en in blokjes
2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
scheutje olie
1/2 l bouillon
1 laurierblad
peper en zout
1 tl tijm
verse peterselie
slagroom of crème fraîche
2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
scheutje olie
1/2 l bouillon
1 laurierblad
peper en zout
1 tl tijm
verse peterselie
slagroom of crème fraîche
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!