Wortelsoep met quinoa, feta en koriander

Meer info over Knoflook | Ui | Wortelen
Deze heerlijke wortelsoep, bereid met verse wortels, ui, knoflook en specerijen, wordt geserveerd met een topping van gekookte quinoa en een smakelijk mengsel van verkruimelde feta en fijngehakte koriander. Een perfecte combinatie van smaken en texturen voor een hartverwarmende maaltijd.

Ingrediënten

Soep 3-4 personen:

800 gr wortel
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
800 ml groentebouillon
75 gr quinoa
75 gr feta
7 gr koriander
zout en peper

Voorbereiding van de wortelsoep met quinoa

Begin met het snipperen van de ui en knoflook voor de basis van de soep. Verhit vervolgens olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de specerijen toe en laat ze een minuutje meebakken voor extra smaak.

Bereiding van de Wortelsoep

Schil de wortel en snijd deze in plakken. Voeg de plakjes wortel toe aan de pan met de ui, knoflook en specerijen. Roer alles goed door elkaar en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, dek de pan af en laat het geheel 20-25 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn.

Pureer en Op smaak brengen

Gebruik een staafmixer of blender om de gekookte wortels en bouillon tot een gladde soep te pureren. Breng de soep op smaak met zout en peper naar eigen voorkeur.

Bereiding van Quinoa en Feta-Koriandermengsel

Terwijl de soep pruttelt, kook je de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Verkruimel de feta en snijd de koriander fijn. Meng deze ingrediënten losjes door elkaar voor een smakelijk topping voor de soep.

Serveren

Schep de romige wortelsoep in kommen en voeg een lepel gekookte quinoa toe bovenop de soep. Strooi vervolgens het feta-koriandermengsel over de quinoa en serveer de soep warm.

Ingrediënten

Soep 3-4 personen:

800 gr wortel
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
800 ml groentebouillon
75 gr quinoa
75 gr feta
7 gr koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?