Wortelsoep met quinoa, feta en koriander

Meer info over Knoflook | Ui | Wortelen

Ingrediënten

Soep 3-4 personen:

800 gr wortel
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
800 ml groentebouillon
75 gr quinoa
75 gr feta
7 gr koriander
zout en peper
Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Schil de wortel en snijd in plakken. Voeg toe aan de pan, roer om en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, dek de pan af, draai het vuur lager en laat 20-25 koken tot de wortel gaar is. Pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de feta en snijd de koriander fijn. Meng de feta en koriander losjes door elkaar. Schep de soep in kommen. Schep er wat quinoa bovenop en strooi het feta-koriandermengsel erover.

Ingrediënten

Soep 3-4 personen:

800 gr wortel
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
800 ml groentebouillon
75 gr quinoa
75 gr feta
7 gr koriander
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?