Worteltaart met of zonder topping*
Meer info over Wortelen

Deze worteltaart met heerlijke topping is een hit op elke verjaardag.
Zonder topping, gebakken in een brownievorm en gesneden in blokken is ie ook niet te versmaden!

Meng de boter en de suiker goed door elkaar, voeg daarna de eieren en het meel beetje bij beetje toe en ook het zout en kaneel. Schep als alles goed gemengd is de wortels, rozijnen en walnoten erdoor. Schep dit mengsel in een ingevette springvorm van 22-23 cm of in een brownievorm en plaats de vorm in het midden van de oven op 175°C. Bak de taart 45-60 minuten, als u er met een vork in prikt, moet de vork er droog uitkomen, dan is ie gaar. Klop voor de toplaag de Mon Chou met de room tot deze zacht is. Meng de poedersuiker en het citroensap er doorheen. Strijk dit mengsel met een mes op de afgekoelde taart. Garneer met versgeraspte wortelsliertjes die u vooraf heeft besprenkeld met citroensap zodat ze fris van kleur blijven.

Ingrediënten

2 grote wortels of 1 grote winterwortel, geraspt
200 gr boter
150 gr bruine suiker of half bruine suiker, half kokosbloesemsuiker
2 eieren
beetje zout
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr speltmeel
kaneel
100 gr rozijnen
100 gr gehakte walnoten

Toppings:

100 gr Mon Chou
1 el room
3 el poedersuiker
eventueel druppels citroensap
wortelsliertjes voor de garnering

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?