Worteltaartkoekjes
Meer info over Wortelen
Zonder het roomkaasglazuur zouden het gezonde koekjes zijn, maar met glazuur zijn ze éxtra lekker en feestelijk. Met dank aan Donna Hay voor het recept.
Ingrediënten
20 stuks:90 gr havermout
120 gr amandelmeel
110 gr kokosbloesemsuiker
75 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
½ tl gemberpoeder
115 gr pecannoten
40 gr rozijnen
200 gr wortel
1 ei
125 ml olijfolie
125 gr roomkaas
½ (bloed)sinaasappel
40 gr poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de pecannoten grof. Meng de havermout, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, pecannoten en rozijnen in een ruime kom door elkaar.
Schil de wortel en rasp grof. Meng de geraspte worden, het ei en de olijfolie goed door de droge ingrediënten.
Schep 20 hoopjes van een goede eetlepel van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg wat platter zodat je dikke ronde koekjes krijgt. Bak ze 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
Meng voor het glazuur de roomkaas met het sap en de rasp van de sinaasappel en het poedersuiker goed door elkaar, tot een glad mengsel ontstaat. Laat het opstijven in de koelkast.
Bestrijk een kant van de koekjes met een dikke laag glazuur en leg op een serveerschaal. Wedden dat de schaal niet lang gevuld blijft?
P.s.: Donna Hay maakt sandwiches van deze koekjes, door er twee op elkaar te plakken met het glazuur er tussenin. Wij vonden de koekjes daar eerlijk gezegd wat te machtig voor, maar je kunt het uiteraard zelf uitproberen!
Ingrediënten
20 stuks:
90 gr havermout
120 gr amandelmeel
110 gr kokosbloesemsuiker
75 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
½ tl gemberpoeder
115 gr pecannoten
40 gr rozijnen
200 gr wortel
1 ei
125 ml olijfolie
125 gr roomkaas
½ (bloed)sinaasappel
40 gr poedersuiker
90 gr havermout
120 gr amandelmeel
110 gr kokosbloesemsuiker
75 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
½ tl gemberpoeder
115 gr pecannoten
40 gr rozijnen
200 gr wortel
1 ei
125 ml olijfolie
125 gr roomkaas
½ (bloed)sinaasappel
40 gr poedersuiker
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!