Zalm met prei uit de oven*
Meer info over Prei

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een pan en fruit de prei rustig op laag vuur tot hij zacht is. Schep in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en peper en leg bovenop de prei. Klop de wijn, slagroom, maïzena en royaal peper en zout in een kom door elkaar. Knip de dille fijn en roer erdoor. Meng ook de kappertjes erdoor. Giet in de schaal en zet die 10 tot 12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is. (Controleer in het midden van de zalm met een scherp mes, als de zalm net niet meer rauw is, is ie het lekkerst). Knijp er wat vers citroensap boven uit.

Ingrediënten

4 zalmfilets
2 preien, in heel dunne ringetjes (alleen het wit en licht groen, gebruik de rest in bijv. groentesoep)
200 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
1 el maïzena
2 el kappertjes
1/2 bosje verse dille
kneepje vers citroensap
klontje boter
zout en peper uit de molen
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?