Zalm-saltimbocca met aardappel en asperge

Meer info over Aardappel | Asperges

Saltimbocca in een Italiaans gerecht waarbij kalfsvlees wordt bedekt met rauwe ham en blaadjes salie. Wij maakten een variant met zalm, omdat die lekker snel klaar is en goed combineert met asperges.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr nieuwe aardappels
400 gr groene asperges
300-350 gr zalmfilet
4 el olijfolie
4 plakken rauwe ham
4 blaadjes salie
3 el crème fraîche
1 el mayonaise
1 citroen
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels goed en snijd in stukken. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 25-30 minuten in de oven.
Verdeel ondertussen de zalm in twee gelijke stukken. Leg 2 blaadjes salie op ieder stuk en rol de zalm in 2 plakken rauwe ham.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Leg de asperges tussen de aardappels op de bakplaat. Sprenkel er opnieuw 2 eetlepels olijfolie over en schep alles voorzichtig om. Rooster 5 minuten. Leg daarna de zalm-saltimbocca bovenop de aardappels en asperge. Rooster nog 15 minuten tot de zalm net gaar is.
Roer ondertussen de crème fraîche en mayonaise door elkaar. Voeg 2 eetlepels citroensap en de geraspte schil van de citroen toe. Breng op smaak met zout en peper
Serveer de zalm-saltimbocca met geroosterde aardappel en asperge direct uit de oven, met het frisse crème fraîche sausje erbij.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500 gr nieuwe aardappels
400 gr groene asperges
300-350 gr zalmfilet
4 el olijfolie
4 plakken rauwe ham
4 blaadjes salie
3 el crème fraîche
1 el mayonaise
1 citroen
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?