Zoet geroosterde uien
Meer info over Ui

 

 

 

 

Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en houd ze heel. Snijd elke ui in ongeveer 3 dikke ronde plakken (zo'n 1,5 centimeter dik). Smelt 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Leg de uien er in een enkele laag in. Bestrooi met zout en peper. Bak de uien ongeveer 7 minuten tot de onderkanten mooi donkerbruin gekleurd zijn. Draai ze voorzichtig om met een spatel. Voeg de takjes tijm en de rest van de boter in blokjes toe aan de pan. Bestrooi opnieuw met zout en peper. Zet de pan in de oven en rooster de uien ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Bedruip af en toe met boter uit de pan. Leg de uien op een schaal en bedruip met het botersausje uit de pan. Strooi er tot slot de pompoenpitten over.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

400 gr uien
5 el boter
2 el olijfolie
5 takken tijm
2 el pompoenpitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?