Schil de zoete aardappels en was ze. Snijd ze in grote stukken en kook ze afgedekt in water in ca. 25 minuten tot zeer zacht. Giet af en stamp zeer fijn. Strijk de puree door een zeef. Weeg 330 gr puree af en laat afkoelen.
Vet een tulbandvorm (ca. 2,5 ltr inhoud) in met olie en bestrooi met paneermeel. Verwarm de oven voor (elek. 175°C/hete lucht 150°C). Klop de eieren, de suiker, het vanillepoeder en het zout romig. Spatel de zoete aardappelpuree er doorheen. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel het bloemmengsel samen met 300 ml olie door het beslag.
Halveer het beslag. Roer door één helft de cacao, de crème fraîche en de melk. Verdeel de 2 soorten beslag afwisselend in de tulbandvorm en trek er een vork spiraalvormig doorheen voor een gemarmerd effect. Bak 1 à 1¼ uur. Neem de tulband uit de oven, laat afkoelen en stort hem uit de vorm. Bestuif met poedersuiker.
Zoete aardappel/chocotulband*
Meer info over Zoete bataten/zoete aardappel
Dit is een recept van abonnee Janet, zij vindt het echt een hit en wil het recept graag met je delen.
Ingrediënten
600 gr zoete aardappel300 ml + een beetje (zonnebloem)olie
beetje paneermeel
5 eieren
550 gr suiker (of minder als je niet zo van zoet houdt)
beetje vanillepoeder (natuurwinkel, event. vervangen door merg van ½ vanillestokje)
1 tl zout
325 gr bloem
2 tl bakpoeder
80 gr cacao
150 gr crème fraîche
5 el melk
beetje poedersuiker
Ingrediënten
600 gr zoete aardappel
300 ml + een beetje (zonnebloem)olie
beetje paneermeel
5 eieren
550 gr suiker (of minder als je niet zo van zoet houdt)
beetje vanillepoeder (natuurwinkel, event. vervangen door merg van ½ vanillestokje)
1 tl zout
325 gr bloem
2 tl bakpoeder
80 gr cacao
150 gr crème fraîche
5 el melk
beetje poedersuiker
300 ml + een beetje (zonnebloem)olie
beetje paneermeel
5 eieren
550 gr suiker (of minder als je niet zo van zoet houdt)
beetje vanillepoeder (natuurwinkel, event. vervangen door merg van ½ vanillestokje)
1 tl zout
325 gr bloem
2 tl bakpoeder
80 gr cacao
150 gr crème fraîche
5 el melk
beetje poedersuiker
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!