Stamppot:
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Kook de zoete aardappelen in ruim water in zo’n 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de knoflook, peper en gember fijn. Verhit de sesamolie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook, peper en gember een paar minuten tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen het wit van de paksoi in reepjes, voeg toe en bak 5 minuten mee. Snijd het groen van de paksoi in brede repen en bak 2 minuten mee. Giet de zoete aardappelen af. Stamp met de ketjap en melk tot een puree. Roer het paksoimengsel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met ‘sweet and spicy’ cashewnoten en wat druppels ketjap erover.
‘Sweet and spicy’ cashewnoten:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over een vel bakpapier, leg op een ovenplaat en rooster ongeveer 10 minuten tot de cashewnoten goudbruin zijn. Laat afkoelen en knapperig worden en hak vervolgens grof of breek in stukken.