Maak eerst de geitenhangop. Zet daarvoor een zeef bovenop een kom. Leg een kaasdoek of schone, dunne theedoek in de zeef. Schenk de geitenyoghurt in de kaasdoek en laat de yoghurt ten minste 6 uur uitlekken, tot het steviger is. (Als je het langer laat staan, bijvoorbeeld 12 uur, krijgt het steeds meer de consistentie van zachte geitenkaas).
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de havervlokken, pitten en zaden met een snuf zout en het eiwit door elkaar. Spreid het in een enkele laag uit op een bakpapiertje en rooster deze hartige granola 10 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Laat afkoelen en breek indien nodig in kleinere stukjes.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en meng met wat olijfolie en alle kruiden. Zet in de voorverwarmde oven zo’n 20 minuten, totdat de aardappelen bijna zacht zijn. Verdeel de geroosterde aardappelen over 2 borden, schep er een aantal eetlepels geitenhangop over en strooi de granola erover. Garneer met wat blaadjes peterselie.
Variatie: Je houdt van dit recept waarschijnlijk geitenhangop en granola over, die kun je dan gemakkelijk gebruiken voor een variatie op het gerecht, met andere groenten zoals bijv. geroosterde bieten.