Zoete aardappel in het pakket maakt ons erg blij. Dit recept van Ottolenghi is een van onze favoriete manieren om ze te eten, omdat we houden van de frisse Aziatische dip in combinatie met de kruidige zoete aardappel.
Verwarm de oven voor op 210°C. Was de zoete aardappelen goed, schil ze niet. Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in de lengte in 4 tot 6 lange parten, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Leg ze in een braadslee, eventueel bekleed met bakpapier. Sprenkel de olijfolie, rode peper, zout en alle specerijen over de parten. Meng alles met je handen goed door elkaar. Rooster ze in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten tot de aardappelparten gaar en goudbruin zijn.
Maak intussen de dipsaus. Verwijder de buitenste harde lagen van de stengel citroengras. Snijd ongeveer de bovenste helft van de stengel af, zodat je het witte, zachte en lichtgroene deel overhoudt. Hak dit deel van de citroengras ragfijn. Klop de crème fraîche met de limoensap en –schil, gember en citroengras. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer de zoete aardappelparten warm of lauwwarm, met de dipsaus en wat verse blaadjes koriander.