Zoete-aardappelparten met citroengras crème fraîche

Zoete aardappel in het pakket maakt ons erg blij. Dit recept van Ottolenghi is een van onze favoriete manieren om ze te eten, omdat we houden van de frisse Aziatische dip in combinatie met de kruidige zoete aardappel.

Verwarm de oven voor op 210°C. Was de zoete aardappelen goed, schil ze niet. Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in de lengte in 4 tot 6 lange parten, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Leg ze in een braadslee, eventueel bekleed met bakpapier. Sprenkel de olijfolie, rode peper, zout en alle specerijen over de parten. Meng alles met je handen goed door elkaar. Rooster ze in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten tot de aardappelparten gaar en goudbruin zijn.

Maak intussen de dipsaus. Verwijder de buitenste harde lagen van de stengel citroengras. Snijd ongeveer de bovenste helft van de stengel af, zodat je het witte, zachte en lichtgroene deel overhoudt. Hak dit deel van de citroengras ragfijn. Klop de crème fraîche met de limoensap en –schil, gember en citroengras. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer de zoete aardappelparten warm of lauwwarm, met de dipsaus en wat verse blaadjes koriander.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

3 middelgrote zoete aardappelen
4 el olijfolie
2 tl korianderzaad, gevijzeld
2 tl komijnzaad, gevijzeld
1 tl zeezout
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 stengel citroengras
200 gr crème fraîche
geraspte schil en sap van 2 limoenen
50 gr gemberwortel, geschild en geraspt of zeer fijngehakt
snufje zout
eventueel wat verse koriander


Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?