Zoete-aardappelpuree met knoflook*

Kook de zoete aardappels circa 15 minuten in licht gezouten kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet ze af, laat goed uitlekken en doe terug in de pan. Smelt de boter in een zware pan. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 tot 2 minuten op een laag vuur tot hij goudgeel is. Pas op dat de knoflookboter niet te donker wordt. Giet de knoflookboter over de zoete aardappels, bestrooi royaal met zout en peper en stamp tot een romige puree. Doe de puree in een voorverwarmde mooie schaal en dien onmiddellijk op.

Ingrediënten

4 grote zoete aardappels
40 gr boter
3 tenen knoflook, uit de knijper
zout
versgemalen zwarte peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?