Zoete aardappelschotel met raapstelen*
Ingrediënten
500 gr zoete aardappelen1 el olie
2 teentjes knoflook, geperst
2 bosjes raapstelen, grof gehakt
2 el sojasaus
2 el groentebouillon
Snijd de zoete aardappelen in blokjes van 1,5 cm en kook ze in een grote pan kokend water in 15 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken. Laat een wok gloeiend heet worden, doe de olie erin en bedek de bodem en zijkant van de wok ermee. Roerbak de knoflook 1 minuut. Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak 2 minuten. Voeg de raapstelen, sojasaus en bouillon toe en schep het geheel om tot de raapstelen net geslonken zijn. Lekker met rijst.
Ingrediënten
1 el olie
2 teentjes knoflook, geperst
2 bosjes raapstelen, grof gehakt
2 el sojasaus
2 el groentebouillon
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!