Zoete aardappelsoep met peper*
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui toe en bak hem 1-2 minuten of tot hij zacht is. Voeg de knoflook, peper en het paprikapoeder toe, bak alles nog 2 minuten of tot het geurt. Doe de zoete aardappelen in de pan en schep ze door de gebakken kruiden en specerijen. Giet de bouillon er bij, breng hem aan de kook en laat alles 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het glad. Voeg eventueel nog wat water toe om de gewenste dikte te verkrijgen. Mix niet te lang want dan wordt het stroperig. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1-2 rode pepertjes, fijngehakt
1/4 tl paprikapoeder
750 gr zoete aardappelen, in kleine stukjes
1 l groentebouillon
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?