Zoete bataten in de tajine

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem (of in een tajineschaal) en bak de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de specerijen en knoflook toe en bak ze 30 sec. Voeg de pompoen, aardappelen en kikkererwten toe. Roerbak ze 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, wijn, bouillon en abrikozen of rozijnen toe breng het geheel op smaak, breng het aan de kook en laat het sudderen tot de groenten zacht zijn. Serveer er gestoomde couscous bij.

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 sjalot, in ringen
1 kaneelstokje (2 cm)
1/2 tl komijn
1/2 tl koriander
2 teentjes knoflook, geperst
200 gr pompoen, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
200 gr zoete aardappelen, geschild, in blokjes
200 gr kikkererwten, gekookt of uit blik
1 el tomatenpuree
1 dl rode wijn
2,3 dl groentebouillon
handvol gedroogde abrikozen of rozijnen
zeezout en cayennepeper naar smaak

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?