Zoete courgettecake met gember en walnoten
Meer info over Courgette | Gember

Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de walnoten uit over de bakplaat en rooster ze 6-8 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak ze grof. Klop in een kom de eieren met de suiker met een elektrische mixer tot een dikke vla. Voeg de olijfolie, bloem, bakpoeder, zout, koekkruiden en gemberpoeder toe en schep luchtig om. Schep op het laatst de geraspte courgette en de walnoten door het beslag. Schenk het beslag in een met olie ingevette cakevorm en bak de cake in 60-75 minuten gaar in de oven. De korst moet droog en mooi bruin zijn, maar de kern mag iets vochtig blijven. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten rusten. Haal een mes langs de zijkanten van de cake. Leg een rooster op de vorm en draai om. Laat de cake afkoelen. Roer een glazuur van de poedersuiker en gembersiroop. Voeg eventueel een paar druppels water toe. Schenk de glazuur over de cake.

Ingrediënten

125 gram walnoten
2 eieren
200 gram rietsuiker (of kokosbloesemsuiker naar smaak)
100 ml olijfolie
200 gram bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder
1 el koek of speculaaskruiden
½ tl zout
½ tl gemberpoeder
500 gram courgette, fijngeraspt
100 gram poedersuiker
3 el gembersiroop

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?