Zoetzure groenteroerbak
Meer info over Paksoi | Paprika | Portobella

We hebben het boek Veg van Jamie Oliver te leen van vrienden. Zijn recept voor zoetzure groenteroerbak is een hit! Ook als we het boek weer teruggeven, zullen we dit snelle en kleurrijke gerecht ongetwijfeld blijven maken. Serveer met rijst of noedels.  

Klop in een kom de tomatenpuree, maizena, azijn, sojasaus en vijfkruidenpoeder goed door elkaar. Giet de ananas af boven de kom en meng het sap door het tomatenpureesausje. Verhit de olie in een wok op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de ui in parten, de wortel in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Roerbak de groenten 5 minuten. Snijd ondertussen de knoflook, gember en rode peper fijn en voeg toe aan de pan. Roerbak 2 minuten mee. Snijd de portobella’s in stukken en voeg toe. Snijd de witte delen van de paksoi in grove stukken en voeg ook toe. Schenk de tomaten-ananassaus erbij en voeg de stukken ananas toe. Schenk er 200 ml water bij. Schep alles door elkaar, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10-15 minuten pruttelen tot alle groenten beetgaar zijn. (nu heb je mooi de tijd om je rijst of noedels te koken). Voeg de laatste 2 minuten het groen van de paksoi in repen toe. Breng op smaak met zout en peper.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 paksoi
2 portobella’s
1 rode ui
1 wortel
2 paprika’s
400 gr ananasstukken op sap (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
4 tenen knoflook
4 cm gember
1 rode peper
1 el tomatenpuree
1 el maizena
1 el witte wijnazijn
1 el sojasaus
1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
1 el zonnebloemolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?