We hebben het boek Veg van Jamie Oliver te leen van vrienden. Zijn recept voor zoetzure groenteroerbak is een hit! Ook als we het boek weer teruggeven, zullen we dit snelle en kleurrijke gerecht ongetwijfeld blijven maken. Serveer met rijst of noedels.
Klop in een kom de tomatenpuree, maïzena, azijn, sojasaus en vijfkruidenpoeder goed door elkaar. Giet de ananas af boven de kom en meng het sap door het tomatenpureesausje. Verhit de olie in een wok op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de ui in parten, de wortel in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes. Roerbak de groenten 5 minuten. Snijd ondertussen de knoflook, gember en rode peper fijn en voeg toe aan de pan. Roerbak 2 minuten mee. Snijd de portobella’s in stukken en voeg toe. Snijd de witte delen van de paksoi in grove stukken en voeg ook toe. Schenk de tomaten-ananassaus erbij en voeg de stukken ananas toe. Schenk er 200 ml water bij. Schep alles door elkaar, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10-15 minuten pruttelen tot alle groenten beetgaar zijn. (nu heb je mooi de tijd om je rijst of noedels te koken). Voeg de laatste 2 minuten het groen van de paksoi in repen toe. Breng op smaak met zout, peper en geniet van deze heerlijk zoetzure groenteroerbak.