Zoetzure oerkomkommer
Meer info over Komkommer

De oerkomkommer is minder waterig dan de 'gewone' komkommer. Hij is daardoor lekker stevig en smaakvol. De oerkomkommer kan het daarom goed hebben als je hem zoetzuur inlegt. Wij hebben hiervan altijd wel een potje in de koelkast staan, om het door salade te mengen of te eten bij een pittige curry.

Doe de azijn, suiker, een snuf zout en 100 ml water in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen. Halveer de oerkomkommer in de lengte en snijd vervolgens in plakken van ½ centimeter dik. Leg de komkommer in een schaal. Giet het azijnmengsel erover en voeg je smaakmakers toe. Laat ten minste 1 uur staan. Als je de komkommers en het hete inmaakvocht in een gesteriliseerde weckpot doet, blijft het zeker een maand houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

1-1½ oerkomkommer
100 ml azijn
100 gr kristalsuiker
snuf zout
smaakmakers naar wens zoals ½ rode peper, 1 steranijs, 1 tl zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, 3 pimentbessen of 1 tl mosterdzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?