Maak de kool schoon en verwijder de witte stronk. Snijd de kool in hele smalle reepjes. Doe de rozijnen, azijn, kummel, honing en zout in een kommetje en giet er 0,5 deciliter kokend water op. Laat dit 10 minuten staan. Roer het sausje goed door en giet het over de rode kool.
Zoetzure rodekoolsalade*
Meer info over Rode kool
Ingrediënten
750 gr rode kool3 volle el rozijnen
2 el azijn
1 tl kummel (karwijzaad)
2 el honing
0.5 dl kokend water
zout
Ingrediënten
750 gr rode kool
3 volle el rozijnen
2 el azijn
1 tl kummel (karwijzaad)
2 el honing
0.5 dl kokend water
zout
3 volle el rozijnen
2 el azijn
1 tl kummel (karwijzaad)
2 el honing
0.5 dl kokend water
zout
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!