Zoetzuur ingelegde bietjes bleken op het Zomerfeest bijzonder populair. Dus hierbij, zoals beloofd, het recept. Het kan gemaakt worden met iedere kleur bietjes, maar doe de rode bieten altijd apart in een pot, anders blijft er van de kleur van de andere bietjes niets meer te zien. Hiernaast staan de specerijen zoals gebruikt voor het Zomerfeest, maar dit is zeker niet bindend. Experimenteer er vooral op los en kijk welke combinatie je zelf het lekkerst vindt.
Was de bieten goed, dan hoef je ze niet te schillen. Snijd de bieten, eventueel met behulp van een mandoline, in zo dun mogelijke ronde plakken. Doe ze in een gesteriliseerde weckpot, samen met het zout en de specerijen. Breng in een pan het water met de azijn en suiker aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen en schenk vervolgens dit inmaakvocht in de pot met de bietjes. Sluit de pot en laat het ten minste 24 uur staan. Bewaar de inlegde bietjes in de koelkast, dan zijn ze zeker 3 maanden en misschien nog wel langer houdbaar.