Zoetzuur ingelegde rode kool

Meer info over Rode kool

Maak nu alvast deze zoetzure rode kool, en je hebt direct een schitterend roze bijgerechtje voor het kerstdiner. Lekker bij vlees en gevogelte, op een broodje (ham/groente) burger of meng het door een groene salade.

Ingrediënten

500 gr rode kool
2 el zout
125 ml appelcider- of rijstazijn
125 ml rode wijnazijn
200 gr kristalsuiker
1 steranijs
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaad

Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng het zout erdoor en zet ten minste 3 uur weg. Zo wordt de kool zachter. Spoel de rode kool goed af en laat uitlekken. Doe alle overige ingrediënten samen met 250 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Doe de rode kool in een gesteriliseerde weckpot. Giet het azijn-suikermengsel met de specerijen erover. Sluit de pot en laat ten minste 24 uur staan. De zoetzure rode kool blijft minimaal een maand houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten

500 gr rode kool
2 el zout
125 ml appelcider- of rijstazijn
125 ml rode wijnazijn
200 gr kristalsuiker
1 steranijs
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaad

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?