Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng het zout erdoor en zet ten minste 3 uur weg. Zo wordt de kool zachter. Spoel de rode kool goed af en laat uitlekken. Doe alle overige ingrediënten samen met 250 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Doe de rode kool in een gesteriliseerde weckpot. Giet het azijn-suikermengsel met de specerijen erover. Sluit de pot en laat ten minste 24 uur staan. De zoetzure rode kool blijft minimaal een maand houdbaar in de koelkast.

Zoetzuur ingelegde rode kool
Meer info over Rode kool
Maak nu alvast deze zoetzure rode kool, en je hebt direct een schitterend roze bijgerechtje voor het kerstdiner. Lekker bij vlees en gevogelte, op een broodje (ham/groente) burger of meng het door een groene salade.
Ingrediënten
500 gr rode kool2 el zout
125 ml appelcider- of rijstazijn
125 ml rode wijnazijn
200 gr kristalsuiker
1 steranijs
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaad

Ingrediënten
500 gr rode kool
2 el zout
125 ml appelcider- of rijstazijn
125 ml rode wijnazijn
200 gr kristalsuiker
1 steranijs
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaad

2 el zout
125 ml appelcider- of rijstazijn
125 ml rode wijnazijn
200 gr kristalsuiker
1 steranijs
2 laurierblaadjes
1 el mosterdzaad


Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!
