Was de postelein, droog het en snijd het een beetje fijn. Te lange stelen verwijderen of heeeel klein snijden. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Rasp boven een kommetje de kaas, pureer in een keukenmachine de postelein samen met de walnoten, de geraspte kaas, knoflook en olijfolie tot een mooie dikke saus, de pesto. Pesto is heerlijk over pasta, bij stokbrood enz.
Zomer/winterpostelein pesto *
Meer info over Zomerpostelein
Onovertroffen recept vind ik (Ageeth). Geen potje pesto wat aan deze zelfgemaakte pesto kan tippen.
Ingrediënten
250 gr postelein50-100 gr walnoten of pecannoten
een stukje oude kaas van 150 gram
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie extra vierge
Ingrediënten
250 gr postelein
50-100 gr walnoten of pecannoten
een stukje oude kaas van 150 gram
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie extra vierge
50-100 gr walnoten of pecannoten
een stukje oude kaas van 150 gram
2 teentjes knoflook
1 dl olijfolie extra vierge
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!